>> Πληροφορίες
>> Κυλλήνη Ιστορία
>> Διαμονή
Εγγραφείτε στην λίστα μας για να λαμβάνετε περιοδικά το newsletter του kyllini.org
Copyright ATG 2008 Kyllini.org
Κάστρο
Κυλλήνη
Λουτρά
Χρυσή Ακτή
Φουρνιά
>> Περιοχές
Όσοι επισκέπτονται τη Κυλλήνη, έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα μοναδικό ταξίδι σε ένα μωσαϊκό ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς, που βρίσκεται αποτυπωμένο σε κάθε σημείο της περιοχής.

Στην Κυλλήνη έχετε την δυνατότητα να επισκεφτείτε μια ποικιλία από ιδιαίτερα σημαντικά, ιστορικά, αρχαιολογικά, θρησκευτικά και φυσιολατρικά αξιοθέατα. Το ποιό σημαντικό αξιοθέατο είναι το κάστρο Χλεμούτσι που έχει ανακηρυχθεί ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς απο την UNESCO και σύντομα εντός του κάστρου θα φιλοξενηθεί σε ένα πρότυπο μουσείο μια συλλογή που θα άφορά τους ιππότες στην Ελλάδα.

Αξιοθέατα:

Κάστρο Χλεμούτσι

Το Χλεμούτσι βρίσκετε στο Κάστρο Κυλλήνης ψηλά στη κορυφή του λόφου χελωνάτα, το Χλεμούτσι αποτελεί παράδειγμα οχυρωματικής τεχνικής και στην περίοδο της ακμής του ήταν απόρθητο λόγω των πρωτοπόρων αμυντικών τεχνικών που εφαρμόστηκαν.

Το Χλεμουτσι χτίστηκε μεσα σε τρια χρόνια απο τον Βιλλεαρδουίνο. Ο Βιλλεαρδουίνος είχε αρπάξει τα πλούσια εισοδήματα από τον λατινικό κλήρο και διέθεσε ολα τα χρήματά στην κατασκευή αυτού του απόρθητου φρουρίου Στη ακμή του είχε γίνει τόσο ισχυρό που σύμφωνα με ιστορικές πηγές οι ηγεμόνες τις περιοχής έλεγαν πως αν έδιωχναν όλους τους Φράγκους από παντού, θα μπορούσαν να ξαναπάρουν την Πελοπόννησο αν είχαν το Χλεμούτσι. Μέτα από λίγα χρόνια, οι Φράγκοι εντός του Κάστρου άρχισαν να κόβουν και τα πρώτα τους νομίσματα, τα τορνέζια.

Λουτρά Κυλλήνης

Τα Λουτρά Κυλλήνης είναι διάσημα από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές τους πηγες και κάθε χρόνο τα επισκέπτονται χιλιάδες παραθεριστές για να θεραπεύσουν διάφορές παθήσεις. Τα ιαματικά νερά τους, οι αναθυμιάσεις και η λάσπη θεραπεύουν αρθριτικά, άσθμα και άλλες δερματικές παθήσεις. Κατά την επίσκεψη σας μπορείτε να δείτε τα ερείπια των Ρωμαϊκών λουτρών. Στην περιοχή των λουτρών μπορεί κάποιος να συνδυάσει τις διακοπές με την αναζωογόνηση και θεραπεία..

Μοναστήρι Βλαχέρενας

Το γυναικείο βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας της Βλαχέρνας, ειναι χτισμένο σε μια τοποθεσία με μεγάλη βλάστηση και απέχει 2 χλμ. από την Κ. Παναγιά Το καθολικό του είναι τρίκλιτη βασιλική με εξωνάρθηκα, εσωνάρθηκα, πρόναο και κυρίως ναό. Το μοναστήρι, απο την αρχιτεκτονική του φαίνεται οτι άρχισε να χτίζεται στη Βυζαντινή Εποχή (γύρω στα τέλη του 12ου αι.) και ολοκληρώθηκε από τους Φράγκους. Το εσωτερικό του έχει αξιόλογες τοιχογραφίες και την ωραία εικόνα της Παναγίας της Βλαχέρνας. Στις 8 Σεπτεμβρίου εορτάζει, αφιερωμένο στα Γενέθλια της Θεοτόκου.

Νησάκι Καυκαλίδας

Το νησάκι βρίσκετε λίγα λεπτά από το λιμάνι της Κυλλήνης και μπορεί κάποιος να έχει προσβαση με βάρκα από την ακτή, στο νησάκι υπάρχουν Ρωμαϊκοί τάφοι και τα ερείπια ενός παλαιοχριστιανικού ναΐσκου. Ο φάρος στο νησάκι της Καυκαλίδας κατασκευάστηκε το 1906 με ύψος πύργου 15 μέτρα.
Κυλληνη
>> Δραστηριότητες
>> Διάφορα
Στο Κάστρο Κυλλήνης αλλά και στα διπλανά χωριά λιμάνι Κυλλήνης, Αρκούδι και κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν πολλές ταβέρνες με πολύ καλό φαγητό και ελκυστικές τιμες.

Για τα ψώνια σας στο Greek Art Camara μπορείτε να βρείτε ειδή λαικής τεχνης και μπορείτε να αγοράσετε διάφορα τοπικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο και ούζο
Πεζοπορία- Περίπατοι:

Μπορείτε να κάνετε τον γύρο των ακτών ξεκινώντας από τα Λουτρά Κυλλήνης έως τον Φάρο της Καυκαλίδας η διαδρομη έχει διάρκεια περίπου 2 ώρες περπατημα.
Επίσης απο το Λιμάνι Κυλλήνης εως τον βράχο της Κεφαλόπετρας, διάρκεια περίπου 45 λεπτά περπάτημα.

Ψάρεμα:
Καλάμι, ψαροντούφεκο, περιοχές ( Φουρνιά, Ανάληψη, Κεφαλόπετρα, Καυκαλίδα)